DUG ZA NOVU HALU: 2014. potpisan sporazum o plaćanju na 32 rate, gde je zapelo?

Kao bomba odjeknula je vest da je Opština Inđija izgubila spor sa jednim od izvođača radova na novoj sportskoj hali. Drugostepenom presudom Inđija je dužna da u roku od 8 dana Monteri isplati skoro 1.4 miliona evra.

Izgradnju velelepnog objekta u Lejama od početka prate razni problemi. Posao izgradnje prve faze pripao je građevinskoj firmi Monteri. Međutim, zbog propusta u radu, ugovor sa tom firmom bio je raskinut.

INĐIJA IZGUBILA SPOR VREDAN 1.4 MILIONA EVRA, PRETI BLOKADA

Prema rečima tadašnjeg predsednika opštine Petra Filipovića 2014. godine sklopljen je sporazum za poveriocima o isplati tog duga.

Nije sporno da dug postoji. Zbog toga smo mi potpisali sporazum sa Rajfajzen bankom o vraćanju tog duga kroz rate. Ja sam poštovao taj sporazum do kraja svog mandata i uredno smo plaćali rate, ali ne znam šta se posle toga dogodilo. Morao bih da vidim presudu i shvatim o čemu se radi. Tekst na opštinskom sajtu je tendeciozno napisan“, objašnjava Petar Filipović.

Sporazumom je predviđeno da se dug prema poveriocu isplati kroz 32 mesečne rate, a svaka bi iznosila 43.000 evra. Sporazumom je predviđeno da se prva rata plati u januaru 2015. godine.

(Visited 998 times, 1 visits today)