DUG ZA HALU “Postigli smo usmeni dogovor, uradićemo sve da građani to ne osete na svojoj koži”

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da postignut usmeni dogovor sa poveriocima u vezi duga za novu sportsku halu, kao i da blokade neće biti.

Vladimir Gak

Pre nekoliko nedelje opština Inđija izgubila je spor zbog kojeg mora poveriocima građevinske firme “Montera”, koja je u stečaju, da plati skoro 1.4 miliona evra.

Postigli smo usmeni dogovor, ali to ništa ne znači dok ne bude zvanično. Mislim da smo napravili dogovor koji je u ovome trenutku najbolji mogući i tako ostane kako smo dogovorili , definitivno u blokadi. Lako neće biti jer ćemo najveći deo iznosa mora da platimo odjednom.  U jednoj tranši moraćemo da isplatimo novca koliko košta jedan vrtić. Jasno je o čemu govorimo. To su veliki iznosi.”, rekao je Gak.

OTKRIVAMO Ovih 17 fotografija pokazuju kako izgleda unutrašnjost nove sportske hale

Prvi čovek inđijske opštine ističe da neće biti lako jer su u pitanju velika sredstva, ali da će učiniti sve da građani to ne osete.

Treba pronaći i ta sredstva. Mi ne raspolažemo tim sredstvima. Pre 2 godine nismo mogli da isplatimo plate jer nije bilo. Sada 15 miliona nije problem, ali 140 miliona jeste problem.  Bolje je nego pre dve godine, ali daleko je od idealne. Ovo će nas poremetiti, ali imamo jasan plan. Najbitnije je da građani ništa ne osete”, zaključio je Gak.

Gak: Iz budžeta nećemo dati nijedan dinar za halu, bitniji su nam vrtići i škole

Nova sportska hala u Lejema trebala je da bude gotova 2009. godine za Univerzijadu, a kada se završi biće jedna od najmodernijih na Balkanu.

(Visited 517 times, 1 visits today)