ULICA LIPA “Angažovali smo stručnjake da bismo očuvali drvored, sve radimo u dogovoru sa njima”

Direktor JKP Komunalac Dušan Lemaić osudio je nezakonitu seču zdravih stabala lipe na šetalištu koja se desila u sredu 1. maja.

Prema njegovim rečima, nadležni iz tog preduzeća su odmah nakon prijave građana izašli na teren, pri čemu su obavestili policiju i inspekciju.

Obilazili smo vikend naselja jer sada u njima mnogo ljudi i javljaju se problemi sa divljim deponijama. Čim su nas obavestili građani, došli smo na mesto incidenta. Policija i inspekcija su napravili zapisnike, mi smo im prosledili sve informacije i fotografije koje imamo. Sada više ništa nije u našoj nadležnosti“, kaže Lemaić.

Ono što jeste u nadležnosti tog preduzeća jeste redovno održavanje i briga o drvoredu lipa u ulici Vojvode Stepe.

Zaista se trudimo da na sve načine ulepšamo grad. Da stvarno želimo da sačuvamo taj drvored pokazuje izveštaj iz septembra prošle godine. Pozvali smo stručnjake iz Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu da odrade pregled svih stabala na šetalištu, njih 126. Izveštaj možete pronaći na našoj Fejsbuk stranici“, objašnjava Lemaić.

Upravo je krajem prošle godine seča stabala kod Crvenog krsta izazvala nezadovoljstvo građana. Lemaić poziva građane na smirenost jer su u pitanju bila bolesna stabla.


U već pomenutom izveštaju možete da vidite da su stručnjaci rekli da neka stabla treba da se poseku jer su bolesna i mogu da zaraze druge. Uz to, oni su nam dali još nekoliko mera u cilju sređivanja drvoreda. Većinu smo orezali po njihovim upustvima, sada ima dosta manje šanse da grane otpadaju prilikom nevremena“, poručuje Lemaić.

Da podsetimo, u sredu ujutru posečene su dve potpuno zdrave lipe na šetalištu preko puta Kulturnog centra, a nalogodavci i izvršioci ovog krivičnog dela su bili privedeni.

(Visited 750 times, 1 visits today)