DOPRINOS ZAJEDNICI Đaci i aktivisti posadili dve lipe u dvorištu škole, klinci dali obećanje da će ih paziti (FOTO)

Đaci sedmog razreda osnovne škole Jovan Popović posadili su dva stabla lipe u dvorištu škole. Pomoć su imali od aktivista udruženja Inđijativa, koje je obezbedilo sadnice i opremu.

Stabla su posađena između fudbalskog terena i zadnjeg ulaza u školu. Pre sadnje, aktivisti Inđijative održali su predavanje đacima o beznačaju plastike, kao i o značaju koje drveće ima za okolinu.

Aktivista Saša Radošević ističe da je preserećan jer su đaci pokazali veliku želju da na ovaj način doprinesu svojoj zajednici.

Danas smo u osnovnoj školi “Jovan Popović” sadili drveće sa učenicima 7. razreda. Deca su bila oduševljena i raspoložena za akciju, posadili smo dve lipe i one su dobile ime “Mirko” i “Slavko”. Dali su nam obećanje da ce paziti na njih i redovno zalivati, eto bar ce nekolicina njih moći da se pohvali sa pravom budućim generacijama kako su doprineli svojoj okolini sa nadom da ce podstaći ostale ljude iz njihovog okruzenja da urade isto“, objašnjava Radošević.

Inđijativa planira da ove jeseni posadi drveće na nekoliko lokacija u grad, a početkom novembra održaće niz edukacija u predškolskoj ustanovi Boško Buha, a nakon čega će naši najmlađi sugrađani drvćem ulepšati dvorište vrtića.

izvor: Inđijativa

(Visited 198 times, 1 visits today)