Donacija tehničkih sredstava za efikasniji rad policije

Ritam Inđije portal grada Indjije indjija opstina indjija

Uspešna saradnja policije i opštine Inđija, kao i svih lokalnih institucija, na kraju godine zaključena je donacijom tehničkih sredstava, a u cilju još efikasnijeg rada policije u domenu saobraćajne bezbednosti i javnog reda.

U „policijskom novogodišnjem paketiću“ nalazi se foto oprema i pomagala za postupke uviđaja, informatička oprema, ali i najsavremeniji panciri. Kako ova služba brine o bezbednosti građana, tako i opština, u skladu sa svojim mogućnostima, brine o policijskim službenicima, a koji i u ovakvim situacijama čuvaju profesionalni intergritet.

“Zahvaljujemo se predsedniku opštine na ustupljenoj opremi, ona će svakako doprineti kvalitetnijem upravljanju naših poslova i zadataka, a samim tim i povećanju bezbednosti građana naše opštine”, rekao nam je Goran Kostić, komandir PS Inđija.

Deo prihoda opštinskog budžeta ostvaruje se od dela naplaćenih saobraćajnih pekršaja i kazni i zato je Savet za bezbednost saobraćaja odlučio da se ta sredstva usmere ka najodgovornijim za prevencije i sankcije – ka policiji. S obzirom na značaj ukupne bezbednosti u inđijskoj opštini, rukovodstvo je odlučilo da se ide još dalje i proširi fond pomoći policiji.

“Ovde ne prestaje naša pomoć i saradnja, nego naprotiv, ovo je samo prvi korak. Dve stvari mogu da najavim za naredni period, a to je da je potpisana odluka o kupovini dva nova vozila. Takođe sa prvim lepim danima, kako smo najavili veliku građevinsku sezonu u Inđiji, svi naši sugrađani koji dolaze u zgradu policije, ali pre svega zaposleni će dobiti jedan noviji i kvalitetniji prostor. Dogradićemo novi deo pre svega za pripadnike saobraćajne policije, obezbedićemo nekoliko novih kancelarija, pokušaćemo da što više rekonstruišemo postojeću zgradu, kako bi se radilo u što boljim uslovima”, istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Ukupna zajednica pozitivno reaguje na uspešnu saradnju sa policijom, a posebno priznanje ovoj specifičnoj službi dolazi od najmlađih iz vrtića, što daje nadu da slede bolji dani, sa novom matricom pozitivnih društvenih vrednosti, gde policija ima posebno mesto.

Preuzeto sa: rtvcentarsrem.rs

(Visited 93 times, 1 visits today)