DOM KULTURE U BEŠKI Trebao da bude centar zbivanja u selu, ali urađen tek delić od očekivanog

Dom kulture u Beški izgrađen je osamdesetih godina, a tek krajem 2015. godine prvi put je ozbiljno obnovljen. Međutim, mnogo toga je ostalo da se uradi ne bi li centralna ustanova kulture u ovom selu zasijala punim sjajem.

Otvaranje obnovljenog Doma kulture (foto: indjija.net)


Opštinа Inđijа je u sаrаdnji s Mesnom zаjednicom pre tri godine direktno iz svog budžetа uložilа oko šest milionа dinаrа zа rekonstrukciju i аdаptаciju pre svegа zgrаde Domа kulture, а zа uređenje trgа ispred blizu tri milionа dinаrа.

Petar Filipović (indjija.net


Prema rečima šefa odborničke grupe “Zato što volim Inđiju” Petra Filipovića, projekat rekonstrukcije nije završen do kraja.

Plan je bio da se nastavi sa rekonstrukcijom, pre svega uvođenjem centralnog grejanja u čitav dom, a da Kulturni centar Inđija preuzme kreiranje programa i organizaciju redovnog igranja pozorišnih predstava, organizaciju koncerata i bioskopskih filmskih projekcija.Da li je i šta od ovoga ostvareno najbolje znaju Beščani“, poručio je Filipović na svom Fejsbuk profilu.

Uređenje Domа kulture u Beški privedeno krаju

foto: indjija.net

Krajem februara opština Inđija uložila je 200.000 u obnovu podloge i krečenje prostora. Građani Beške smatraju da bi trebalo više pažnje posvetiti ovoj ustanovi.

Dom je u lošem stranju. Gotovo da program ne postoji. Periodično dođe neka filmska projekcija i to je to. Održavaju se folklorne predstave na godišnjem nivou dva, tri puta. Program kao da ne postoji. Mislim da bi Kulturni centar trebalo više da se pozabavi programom u selima, pa i u našem. Ovako, ako želimo da gledamo neku predstavu ili film moramo da idemo u Inđiju“, kažu nam Beščani.

Novi dom je sagrađen na temeljima starog 1986. godine, a kako svedoče istorijski podaci nekadašnji Dom kulture je bio pravi kulturni centar gde su organizovane igranke, koncerti, kulturno-umetnički programi, pozorišne predstave i bioskopske projekcije.


(Visited 311 times, 1 visits today)