Dimitrije Gaćeša treći na finalu Kupa Srbije

Dimitrije Gaćeša, strelac inđijske „Mladosti“, osvojio je treće mesto na finalu Kupa Srbije u trostavu malokalibarskom puškom koje je održano u Novom Sadu 8. jula. Gaćeša je postigao svoj najbolji rezultat u karijeri i sa 1135 krugova potvrdio da je jedan od najboljih strelaca Srbije u svojoj generaciji ( rođen 2001. godine). Nešto slabiji stojeći stav sprečio ga je da uđe i u seniorsko finale, jer je bio na devetom mestu, prvom ispod crte za prolaz u finale.

Prvo mesto kod juniora pripalo je odličnom takmičaru iz Kragujevca Ivanović Marku a srebra se domogao Ratko Bućić iz beogradskog Partizana.

Gaćešin rezultat je potvrdio da su ga selektori juniorske reprezentacije s pravom uvrstili u sastav juniorske reprezentacije Srbije za veliki međunarodni turnir u Plzenu koji se održava od 11. do 15. jula. Po povratku iz Plzena, Gaćešu očekuje još juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije i veliki međunarodni turnir Velika nagrada Novog Sada. Pored njega, na ovim takmičenjima nastupiće Bojić Strahinja, Mihajlović Veljko i Gaćeša Anastasija.

Ovo je prvi i istorijski nastup jednog inđijskog strelca za reprezentaciju Srbije a rezultat je velikog rada i požrtvovanja svih članova kluba, uprave, trenera i takmičara.

Preuzeto sa: indjija.net

(Visited 191 times, 1 visits today)