David Dubajić je talentovani 2D animator, a njegovi radovi oduševiće svakog (FOTO)

Dvadesettrogodišnji David Dubajić je talentovani momak iz Inđije koji se nekoliko godina unazad bavi 2D animacijom i ilustracijom.

Njegov talenat i ljubav prema ilustraciji i crtanju prepoznali su još profesori u Srednjoj Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, kada je na osvojio prvo mesto na takmičenju iz vizuelne animacije.

Od tada, ovaj samouki mladić iz Inđije ne prestaje da uči i stiče nova znanja.

Poslednje tri godine profesionalno se posvetio animaciji, te radi kao Motion dizajner  na raznim komercijalnim sadržajima.

Prvi put sam instalirao fotoshop u 7. razredu osnovne škole, jer sam voleo da pravim fotomontaže i snimam video klipove, divio sam se vizuelnim efektima, navodi on.

Počeo sam tako što sam instalirao neke jednostavne programe za video montažu i  snimao video klipove kaže David a njegovi radovi naišli su na pozitivne komentare i reakcije okoline. 

Želeo sam da usavršim i unapredim svoje znanje, pa sam se prijavio i učestvovao na nekim radionicama za 2D animaciju gde sam se malo bolje usmerio.

Od tad do danas nisam stao da učim i napredujem u tome sto volim kaže ovaj talentovani momak i ističe da je do sada učestvovao na četiri grupne izložbe na kojima je predstavio njegove radove.

Što se tiče 2D animiranja tu sam dosta stvari morao sam da učim i preko youtuba. Ukratko, 2D animacija je davanje života crtežima, iluzija koja pomoću slika stvara pokret.Imam široku zbirku radova, volim da se vratim na neke stare radove jer tako jedino primetim svoj napredak i to me motiviše.

Da se trud i upornost isplati pokazalo se na Davidovom primeru.

Naime, firma u kojoj radi ga je poslala na usavršavanje za 3D modeling u jedan studio u Beogradu, gde je naučio da radi u još dva programa za 3D (Maya i Zbrush).

Kako smo na kraju razgovora saznali, ovaj talentovani mladić planira da napravi prvi animirani film, koji će biti namenjen deci.


Kako kaže obožava filmove Diznija i Pixara, te bi voleo da napravi filmić sa emotivnom poučnom pričom koja bi došla do srca velikog broja ljudi.

Izvor: Pazovaindjijavesti


(Visited 418 times, 2 visits today)