Brnabić: Nezaposlenost u Inđiji manja nego u zemljama EU

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Inđija najbolji primer dobre opštine jer je nezaposlenost ispod proseka koji imaju mnoge zemlje Evropske unije.

Nezaposlenost u zemljama EU je 6.5%, dok je na nivou Evrope ona skoro 8%. U Inđiji je duplo manja.

To je domaći investitor. U Inđiji je danas nezaposlenost 4.1%. To je manje od evropskog proseka. To pokazuje da možemo”, rekla je Brnabić i istakla da to nije oduvek bilo tako.

OLAKŠANJE ZA RODITELJE Inđija prva opština u Srbiji koja je uvela elektronski upis dece u vrtić

Gostujući u emisiji Tema na Sremsko televiziji predsednik opštine Inđija Vladimir Gak kazao je da se na birou trenutno nalazi oko 1747 lica.

Mi smo potpisali ugovore i prodali zemljište investitorima koji planiraju da otvore 900 radnih mesta. Premijerki je to bilo neverovatno, jer kada se i ta radna mesta otvore, mi ćemo realno spusiti nezaposlenost na nekih 2.5%. Ne postoji država gde ide ispod toga“, istakao je Gak.

Novi investitor u Inđiji garantuje platu od minimum 500 evra

Prvi čovek inđijske opštine naglasio je da je zbog velike nezaposlenosti Vlada Srbije usmeravala mnoge investitore u druge opštine u Sremu.

Sa svim investitorima koji dolaze u Inđiju pregovaramo mi sa lokalnog nivoa. Započeli smo razgovore, vodili razgovore, završili razgovore. Poslednje što smo mi mogli da uradimo jeste da prodamo opštinsko zemljište, i sada je sve na investitorima“, objasnio je Gak.

(Visited 809 times, 1 visits today)