Branka Ćaćić, kreatorka unikatnih komada i blogerka

Predstavljam vam devojku koja ne zna za granice, kreator je unikatnih komada i inspiracija joj je apsolutno sve.

Ćao Branka. Izuzetna nam je čast što imamo priliku da na našem portalu, koji se bavi isključivo ljudima iz našeg grada, predstavimo devojku koja već duže vreme stavlja dubok trag na domaćoj modnoj sceni. Za početak, reci nam čime se zapravo baviš?

– Bavim se modnim dizajnom, ali umem i da šijem i smatram da je to velika prednost. Verujem da svaki dizajner ume nešto da sašije, da ume da proceni šta od koje tkanine može, a šta ne može da se uradi.

Uglavnom radim unikatne komade koji mogu da se vide na mojoj stranici.

 

 

Kada si otkrila svet mode i kako je sve počelo?

– Kao dete od 10 godina, oduvek sam volela iglu, konac i materijale u svim mogućim nijansama i teksturama… U ona teška vremena devedesetih godina, kada nije bilo novca za osnovne potrebe i kada su mnogi roditelji svojoj deci kupovali Nike patike, a ja nisam ni mogla a nisam ni htela da budem deo te nametnute priče, jednostavno sam od majčinih odevnih komada pravila svoje male kolekcije, ne bih li bila originalna i prihvaćena na svoj način.

Gde obično pronalaziš inspiraciju?

– Inspiracija mi je svaki dan, apsolutno sve, život. Nedavno je jedna mlada vajarka Katarina Zlajić rekla vrlo bitnu stvar i zaista se slažem sa njom, da ukoliko imaš dovoljno mašte nije potrebno da pronalaziš inspiraciju, jer je ona u nama i oko nas celog života… Dovoljno je samo da osetim život u sebi ili pogledam u zvezdano ili oblačno nebo, mesec, zalazak sunca ili samo da popijem savršenu kafu i ja sam inspirisana danima…

 

 

Neko si ko spaja različite printove, šare i boje. Šta misliš koliko su danas devojke originalne i kreativne?

– Volim da se igram bojama i kombinacijama printova, mnogo je zabavno. Mislim da sve više postoji originalnih devojaka, mnoge su moji klijenti, i sve više originalnosti vidim na ulicama, možda zbog toga i neoriginalno ne primećujem. Naučila sam da filtriram.

Pre dve godine si učestvovala na Serbia Fashion Week-u. Kakvo je tvoje iskustvo?

– Učestvovala sam jer sam želela to u svojoj biografiji, da budem deo nekog medijski ispraćenog događaja. Nemam poseban stav o tom događaju, zanimljivo iskustvo svakako. Kao većina sličnih dešavanja, sve se vrti oko novca.

Čiji dizajnerski rad ceniš i zbog čega?

– U poslednje vreme to su svakako Roksanda Ilinčić, David Koma, Mara Hofman (Mara Hoffman), Peter Piloto (Peter Pilloto), mnogo imena zaista cenim…

 

 

Po tvom mišljenju, da li se treba obazirati na negativne komentare?

– Mnogo negativnosti sam čula u svom životu, da sam se obazirala, nikada se ne bih posvetila ovom poslu.

Odevna kombinacija za sva vremena?

– Bela košulja, duboka uska suknja do kolena, salonke, biseri.

Koji su izazovi sa kojima se susrećeš dok stvaraš?

– Upravo to da iz ničeg stvorim nešto lepo, svojim trudom, radom i entuzijazmom, i da svojom kreacijom podignem samopouzdanje svakoj ženskoj osobi koja mi se obrati i ponese taj odevni predmet.

Šta bi poručila današnjim devojkama?

– Nemam posebnu poruku. Ja sam devojka koja voli svoj posao i svoj život pre svega. Mislim da je najbitnije da vole sebe i da se dobro zabave u kombinacijama, i neka budu hrabre i smele.

 

 

Koji su ti planovi za budućnost?

– Plan je svakako da dam maksimum od sebe da svojim modelima ulepšam i usrećim mnoge devojke, da pomeram svoje granice kreativnosti svakog dana i da svojim radom inspirišem mnoge mlade ljude da sami krenu u ostvarivanje svojih snova jer je to zaista moguće ukoliko se tome posvete sa mnogo entuzijazma. Ja sam krenula od ničega, a sada živim svoj san…

 

 

I za kraj Branka, reci nam: ko je zapravo Branka?

-To je vrlo srećna osoba koja smatra da je mnogo zabavnije iz ničega stvoriti nešto (nego samo kupiti tri vrhunska, svetski poznata brenda i obući se), okupiti nekoliko kreativnih ljudi i formirati jednu priču i na taj način inspirisati druge ljude da to isto urade… To je osoba koja smatra da je život igra, a igračke su svuda oko nas, samo je potrebno malo slobode, smelosti i mašte.

 

 

Branka, hvala ti što si odvojila svoje vreme za naš portal! Želimo ti puno sreće u daljem radu!

 

 

(Visited 522 times, 1 visits today)