BLIŽE SE DUHOVI: Koncert „Garavog sokaka“, Cakane i niz svečanosti …

FOTO: Ritam Inđije

Povodom gradske slave „Duhovi“ koja se ove godine proslavlja 27.maja, nadležni su najavili svečanosti koje će trajati nekoliko dana.

U okviru proslave i ove godine je najavljen Etnofestival, kao i koncerti etno sastava „Šara“ i Dragice Radosavljević Cakane, a u 21 čas na trgu će nastupiti poznata grupa „Garavi sokak“. Svi događaji će biti organizovani na šetalištu u ulici Vojvode Stepe.

Na 13. po redu Etnofestivalu svoje rukotvorine, suvenire, ručne radove, domaće kolače, poslastice i razne gastronomske specijalitete predstaviće brojna udruženja žena iz inđijske opštine kao i gosti iz cele Vojvodine.

Srpska Pravoslavna parohija inđijska povodom Silaska Svetog Duha na Apostole organizuje trodnevni program prema sledećem rasporedu:

NEDELJA 27.MAJ-Duhovi

09h – Sveta liturgija u hramu Vavedenja Presvete Bogorodice

17h – Polazak duhovske litije ulicama Inđije od hrama Vavedenja Presvete Bogorodice. Po povratku u portu hrama biće služen Akatist Presvetoj Bogorodici u čast njene ikone Lepavinske.

Litija će se kretati sledećim ulicama: Od hrama potom ulicom Cara Dušana do opštine, ulicom Kralja Petra Prvog do policijske stanice, Mitrovdanskom, Jug Bogdana, ulicom Vojvode Stepe i nazad do hrama.

PONEDELJAK 28.MAJ-Duhovski ponedeljak

09h – Sveta liturgija u hramu Vavedenja Presvete Bogorodice

18h – Večernje Bogosluženje

UTORAK 29.MAJ-Duhovski utorak

09h – Sveta liturgija u hramu Vavedenja Presvete Bogorodice

18h – Večernje Bogosluženje

Organizatori slave su Srpska Pravoslavna Parohija u Inđiji, Društvo za negovanje kulture i duhovnih vrednosti „Etnoart“ Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija uz pokroviteljstvo opštine Inđija.

Organizator manifestacije je Udruženje „Vina Inđije“ a najavljen je interesantan program.

Manifestacija će započeti izložbom vina u podne koja će biti otvorena do 20 časova. Svi posetioci će moći da degustiraju najbolja fruškogorska vina, degustacija je besplatna uz kupovinu promo čase.

U 13 časova će nastupiti Gradski tamburaški orkestar uz vođstvo maestra Ljubinka Lazića.

Svečano otvaranje je zakazano za 14 časova kada će biti dodeljena priznanja najboljima.

U 16 časova će biti organizovana Vinska radionica na temu „Pravilna degustracija vina“, a od 18 časova nastupa čuveni inđijski bend „Stare kuke“-akustična svirka.

Preuzeto sa: pazovaindjijavesti.com

(Visited 901 times, 1 visits today)