BAHATOST IMA CENU Određena kazna za uništavanje drvoreda, razlog seče lipe neverovatan

Odeljenje za inspekcijske poslove donelo je rešenje kojem se nalaže D.V., nalogodavcu seče potpuno zdravih lipa, da na to mesto presadi dva odrasla stabla istog drveta.

Lipe se posečene 1. maja, a nakon što je Inđijativa obavestila, nadležne iz Komunalca, svi službe su izašle na teren. Nalogodovac i počinioci su tada privedeni.

Iako naše šetalište neće više nikada biti isto, može se reći da je kazna odgovarajuća. Nadam se da nikom neće više na pamet pasti da uništava nešto što je simbol Inđije i po čemu je Inđija prepoznatljiva. Ovakva odluka je sasvim normalna u zapadnim zemljama, ali ako uzmemo u obzir da se širom Srbije pojedini drvoredi masakriraju, možemo da kažemo da ovo rešenje i ohrabruje“, kažu iz Inđijative.

Prema rečima D.V., on je naredio seču tih lipa jer su mu smetale pri obnovi krova kuće ispred koje su se lipe nalazile. On je imao urednu dokumentaciju o obnovi te kuće.

Nezakonito posečena zdrava stabla lipe, reagovala policija i inspekcija

Prema procenama, njega će kompletno presađivanje dve nove lipe koštati više od 2 miliona dinara, a s obzirom da je policija prikupila sve materijalne dokaze, očekuje se da će biti i krivično gonjen.

(Visited 2,169 times, 1 visits today)