Asfaltirana jedna od najvažnijih ulica u Starom Slankamenu

Najveći potencijal za razvoj turizma u opštini Inđija nalazi se u Starom Slankamenu čije ulice konačno dobijaju asfalt, prvi put u svojoj istoriji. U toku je asfaltiranje Banjske ulice dužine 650 metara u okviru projekta asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica.

Radove je obišao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je u izjavi za medije rekao da ovo asfaltiranje ima daleko širi značaj.

„Kada vratimo dugove koje smo zatekli i završimo sve ono kapitalno što smo zamislili, kao što je novi vrtić, pijaca i asfaltiranje svih ulica, Stari Slankamen dobiće potpuno novi izgled jer je ovo mesto najvažnija turistička deestinacija opštine Inđija.“

Gak je najavio da će u Starom Slankamenu u narednim godinama uložiti značajna sredstva koja će potpuno promeniti vizuelni identitet sela, i tako postaviti na mapu najatraktivnijih lokacija u našoj zemlji, ali da je za to potrebno vreme jer se mnogi ključni životni problemi građana rešavaju jedan po jedan.

 „Imamo jasan plan kako ćemo raditi u narednim godinama, i što je najvažnije sve do sada ide po zacrtanom planu“.

Aktuelni radovi su trebali biti završeni pre mnogo godina kako naša deca ne bi hodala po prašini i blatu ali i da bi se S. Slankamen daleko brže razvijao.

Sadašnje opštinsko rukovodstvo aktivno radi na stvaranju preduslova da selo dobije epitet turistički najatraktivnijeg i upravo su današnja asfaltiranja ključni za nastavak sprovođenja te strategije.

izvor: indjija.net

(Visited 314 times, 1 visits today)