ANA BAJIĆ – od kapitena ŽOK Mladost do najboljeg poentera austrijske lige, uz to studira i govori četiri jezika

Od malih nogu znala je da je odbojka njena prva ljubav. Uskoro će biti i dve decenije kako ne može da prođe dan a da ne pomisli na žuto-plavu loptu i mrežu. Po svemu sudeći, tako će biti do kraja života jer planira da se, nakon što okači patike o klin, preseli uz aut liniju i ona bude ta koja će stvarati nove šampione.

Iako ima tek 24 godine, za Anu Bajić može da se kaže da je veteran na odbojkaškoj sceni. Svoj put počela je pre skoro 17 godina u inđijskom klubu ŽOK Mladost. Prošla je sve selekcije, od pionira preko kadeta do prvog tima.

Bila je deo zlatne generacije kluba koja uspela da se plasira u Prvu ligu. To joj je ujedno i bila poslednja sezona u klubu, jer je u leto 2014. odlučila da otvori novo poglavlje u svom životu.

Za prelazak na tu stranicu života bila je potrebna hrabrost jer je imala nepunih 19 godina. Ispisivanje te stranice zavisilo je isključivo samo od nje jer je odlučila da prvi pasus te nove stranice počne sa Slovenijom i odbojkaškim klubom Logatec.

Na početku je bilo teško. To je bio neki novi svet, sa potpuno drugim ljudima oko sebe. I daleko od svoje porodice i prijatelja. Često je bila na raskrsnici koja bi je odvela stranicu unazad. Međuti, nije odustajala od svog cilja.

Vremenom je savladala jezik, i stvari su počele da se odvijaju onako kako je zamišljala. Usledio je prelazak u Ljubljanu, a veliku podršku dobila je dolaskom sestre koja je odabrala isti put kao ona.

Za narednu stanicu izabrala je Klagenfurt, gradić u Austriji uz granicu sa Slovenijom. Zajedno sa sestrom Nikolinom uspela je da sa klubom ostvari najveći uspeh u istoriji klub. Međutim, usledio je poraz u finalu nacionalnog šampionata. Prvu sezonu, kao i prošlu, završila je kao najbolji poenter lige i jedan od najboljih korektora.

Uz profesionalno bavljenje sportom, studira na Univerzitetu u Ljubljani. Tečno govori slovenački i engleski jezik, a sada uporedo radi na usavršavanju španskog i nemačkog.

(Visited 1,167 times, 1 visits today)