AKCIJA GRAĐANA Primile se sadnice lipe, breze i javora koje su posađene u Lejama (FOTO)

Udruženje Inđijativa pre nekoliko meseci pozvalo je građane da se priključe njihovoj akciji ‘PrO2diši’ koja za cilj ima sađenja drveća.

Lipe

Nekoliko meseci posle, rezultati su vidljivi. Sve sadnice koje su građani posadili, primile su se na terenu u Lejama. Iz Inđijative ne kriju da su oduševljeni.

Резултати гласања за предлог преусмеравања 9 милиона од „Саунд Самер” фестивала

Резултати гласања за предлог преусмеравања 9 милиона од „Саунд Самер” фестивалаПосле два круга гласања спроведеног нa нашој страници, коначно имамо резултате у којима се предлог – „Леје” са 60% истиче на првом месту. Од 1059 укупних гласова 641 глас је припао победничкој опцији. Грађани су имали прилику да се јасно изјасне на узорку који је више него репрезентативан, тако да ћемо ми предлог срочен у писаној форми са свим додатним објашњењима предати на писарницу у просторијама Општине. Локална самоуправа није у обавези да наш предлог усвоји али је дужна да га размотри и прокоментарише. Све ово што смо радили предходних неколико недеља јесте, ни мање ни више, него пример позитивне праксе процеса одлучивања у једном друштву где свако има право да се изјасни и да своје мишљење на тему која се тиче директно или индиректно, посредно или непосредно. О самом значају пошумљавања Леја смо већ говорили. Оно што нисмо можда већ поменули јесте да уколико се предлог којим случајем усвоји, ми грађани нећемо стати само на ободима наших насеља него ћемо интезивно пропагирати еколошко развијање средина у којим живимо и тражити више зеленила како у урбаним тако и у руралним срединама и чист ваздух који нам, сложићемо се, по праву припада.#TvojeMestoUSrbiji #pro2diši

Objavljuje Inđijativa u Subota, 8. lipnja 2019.

Veoma nam je drago da su se građani priključili akciji, a još draže da je ona imala uspeha. Neko će reći šta je 10ak sadnica. Ali 10 po 10, sutra će tu biti šuma kao nekada. I tih deset će na neki način doprineti da vazduh u našoj Inđiji bude čistiji. Na jesen ćemo organizovati veliku akciju gde ćemo pozvati sve građane da se priključe sadnji drveća“, kažu Inđijativci.

Breze
(Visited 436 times, 1 visits today)