10 GODINA GRADNJE Evo kada će biti završena nova sportska hala

Nova sportska hala trebala je da predstavlja krunu perioda u kojem je Inđija od strane Fajnenšl tajmsa bila proglašena jednom od 25 najboljih destinacija za strana ulaganja, ispred gradova poput Madrida, Amsterdama, Varšave i drugih. Međutim, i 10 godina posle hala nije na raspolaganju građanima.

Ovako će izgledati unutrašnjost hale

Prvobitnim dogovorom opštinskog rukovodstva sa vrhom države bilo je planirano da se 80% sredstava obezbedi iz republičkih i pokrajinskih fondova. Ipak, reči tadašnjeg ministra Božidara Đelića ostale su “mrtvo slovo na papiru”.

Filipović: Da je sada 2008, ne bih počinjao gradnju hale

Da je hala veliki zalogaj za malu opštinu kakva je Inđija bilo je jasno svima.

Aktuelni predsednik opštine Vladimir Gak rekao je u velikom intervjuu za portal Pazovaindjijavesti da se nada  da će hala biti gotova do proleća.

Važno je spomenuti i projekat završetka sportske hale u Inđiji. Uradićemo parterno uređenje hale i pokušati da uradimo elektro-mašinske radove unutar objekta. Nadam se da ćemo uz pomoć viših nivoa vlasti uspeti da halu privedemo nameni i na proleće 2019. godine je stavimo u funkciju”, kazao je Gak.

Tribine

Hala je zamišljena kao multifunkcionalni objekat. U njoj će moći da se igraju rukomet, košarka, odbojka, tenis, “mali sportovi” (boks, karate…), s tim da je će u njoj biti moguće i organizovanje zabavnih i drugih skupova.

Predviđene su i trim staze, teretana, medija centar, režijska sala, novinarska loža, hol sa kafeom, lokali,

Takav sadržaj u regionu ima tek nekoliko objekata, a u Srbiji jedino “Kombank arena”.

(Visited 1,419 times, 1 visits today)